החיבור שלי לחינוך ומוסיקה
- shirleyblevy
- May 10, 2020
- 3 min read
Updated: May 28, 2020
לפעמים דברים קורים לטובה והנה התקופה שבה נאלצנו לקחת צעד אחורה בעקבות הקורונה ולהתחבר מחדש למה שחשוב באמת, למשפחה שלנו והכי חשוב לעצמנו, הולידה רצון ישן שאני משחקת בו הלוך ושוב הרבה שנים, הרצון לכתוב. במעין תהליך מסע עצמי שאני עוברת בשנים האחרונות מאז שבני הבכור והמהמם, מאור, אובחן עם לקות תקשורת (רצף האוטיזם), שעליה וודאי ארחיב בהמשך הדרך, כתבתי המון. מחשבות, חוויות, שאיפות, חלומות, בעיקר למגירה. הרצון להיכנס לעולם החינוך בעקבות מפגש מרתק עם מטפלים רגשיים, קלינאיות, גננת אחת מהממת ושאר העוסקים במלאכה המאתגרת הזאת, לא איחר להגיע ונרשמתי ללימודים. תחילה למדתי להיות מטפלת התנהגותית (ABA) בבית ליאור ולאחר מכן נרשמתי ללימודים במכללת אחווה שאני עדיין במהלכם. השאיפה הסופית היא לעסוק בחינוך. קשה לי לחכות לסוף התואר בכדי לחבר את שני העולמות יחדיו וחולמת להגיש לכם תכנים מתוך חיבור שלישי, מתוך הבית שלנו, החיבור לעולם המוסיקה. המטרה היא להנגיש תכנים מעולם המוסיקה שאני אוהבת, לכל הילדים .

אז אם להתחיל מהתחלה :
קוראים לי שירלי בוסה לוי, בת 38, נשואה לאסף (אסי) ואמא של מאור בן 7.5 וסול בת 3.5.
מי שמכיר אותנו יודע שהבית שלנו הוא בית מוזיקלי. אסי, גיטריסט מגיל 13, מנגן על גיטרה חשמלית, אקוסטית, קלאסית ובס. הסגנון המוזיקלי שאנחנו מחוברים אליו הוא רחב מאוד, לרוב רוק, בלוז, גם לועזי וגם ישראלי. ניתן לשמוע בביתנו יום אחד רובים ושושנים ועמיר בניון ביום השני. אני זוכרת איך בתור ילדה תמיד נהגתי לקרוא את המילים של השירים אותם הייתי שומעת, חורשת על כל להקה או נגן שאהבתי שעות ואף ימים. כשהכרתי את אסי הידע שלי במוזיקה גדל בצורה משמעותית, פתאום, בגיל 22, התחלתי להכיר אמנים חדשים ויצירות חדשות של אמנים שכבר הכרתי. עולם הידע המוזיקלי התרחב יותר (תמיד יש מקום לעוד, כמובן). מוסיקה ליוותה אותי כמו שוודאי את כולכם לאורך החיים. נסו לדמיין יום הולדת בלי שירים, או ציון כל אירוע משמח אחר בלעדיהם. מצד שני, תארו רגעי משבר או התכנסות, בלי לשמוע יצירה שאתם אוהבים. נראה לא אפשרי. תמיד חיכיתי לשיעורי מוזיקה בבית הספר. אך הרגשתי בשלב מסוים שהם לא מספקים את הסחורה הן בבחירת השירים והן בהסברם. בבית לעומת זאת זכיתי לשמוע להקות מדהימות שאבא שלי אהב ועדיין אוהב לשמוע. היו לנו תקליטים של ביטלס, פינק פלויד, קויין, לד זפלין, אריאל זילבר, אריק אינשטיין ועוד.
ההיסטוריה של המוסיקה תמיד עניינה אותי ובעבודותיי במכללה כתבתי לא מעט על כך, למשל מחקר על "מועדון 27", (אמנים שמצאו את מותם בגיל 27, כמו ג'ימי הנדריקס, ג'ים מוריסון , ג'ניס ג'ופלין וכו..) ומהצד השני מחקר על חשיבות המוזיקה והנגינה אצל ילדים קטנים.
את אסי הכרתי קודם דרך נגינתו, בשנת 2003 כשהייתי בת 22. נכנסתי למקום שבו ניגן, שמעתי צלילי גיטרה שחדרו לליבי ועצמותיי וידעתי שאני מאוהבת. נישאנו בשנת 2006.

כשאסי ואני הפכנו להורים, מהר מאוד סיגלנו שגרת שינה עם מוזיקה. בהתחלה שירה של שירי ערש, לעיתים מוזיקה מושמעת מהמחשב ובשלב מסוים אסי החליט לנגן בעצמו, כנראה שהגעגוע לנגינה והופעות שהתמוססו מאז הפך לאב, הראה סימניו.

שגרת השינה הנ"ל, מביאה עמה יתרונות רבים, שהחשוב שבהם, הוא פתח לתקשורת עם הילדים, ככה, כשהם על המיטה, קצת לפני השינה... ברגעים האלה, שהם רק שלנו, ניתן לדבר איתם על משמעות שיר מסוים שבחרנו, מי הלהקה/זמר שמבצעים במקור, או על כל נושא אחר העולה על רוחנו, למשל לספר על היום שעבר עלינו, שכאמור להורים לילד עם לקות תקשורת, אין רגע מאושר מכך, במיוחד בגיל קטן מאוד.
כיום, שגרת השינה השתנתה מעט, והיא כוללת לעיתים גם סיפורים. מאור כבר גדול ורוצה לקרוא ספר לפני שינה וסול שמחקה את אחיה הגדול דורשת גם סיפור. על שגרת השינה שלנו ארחיב גם בהמשך הדרך.

לפני כחודש, שמעתי את אסי מבצע להם לפני שינה, את אחת הנעימות של פינק פלויד, מתוך "החומה", Is There Anybody Out There?
את הנעימה הזאת הוא מבצע תמיד כשיר אחרון, כי היא מרגיעה מאוד ואין מצב שלא נרדמים לצליליה. משום מה ולמרות שביצע אותה הרבה פעמים, באותו רגע היא גרמה לי לגעגוע מחודש לאלבום הזה.
למחרת, דבר ראשון אחרי הקפה, שמתי את האלבום ביו-טיוב. מאורי ששמע לא פעם פינק פלויד, ביקש לדעת על מה השירים מדברים? תוך כדי הסבר על "פינק" והחומה הדמיונית/רוחנית שיצר סביבו בכדי לא להיפגע בעקבות חייו הלא פשוטים (גם בלי הפרטים הקשים כמובן כמו בגידות, סמים והזיות, עדיין הרגשתי שהמסר העיקרי הועבר), חשבתי לעצמי שחשוב שילדים יקבלו קצת מושג על מוזיקה שאולי לא מוגדרת לגילם או אולי "מיושנת", אבל בהחלט מעניינת, עם פוטנציאל אדיר להעשיר את עולמם וגמישות מחשבתם, אם רק ננגיש אותה נכון.
מיהרתי וכתבתי את ה"שיעור" על "החומה", (שיפורסם בפוסט הבא) , יחד עם שאלות מנחות שעניינו אותי לשאול את מאור. בהתלהבות רבה ישבתי עמו, עם התוכן שיצרתי ונפעמתי מתשובותיו וקו מחשבתו.
מאז נכתבים להם עוד "שיעורים" כאלה על כל מיני שירים אהובים ואני מאוד שמחה לעלות ולהעביר למי שירצה, כזמן איכות והעשרת הידע, קבלת מפתחות רוחניים ויצירת חיבור. כאמור התכנים מתאימים לגילאים מסוימים שיפורטו כל פעם.
*חשוב להדגיש כי התכנים, החומרים והעצות ניתנים מניסיון אישי בלבד.

Comments